Stránky

úterý 26. dubna 2016

Jaro ve znamení aquatlonu


Třetí víkend a třetí aquatlon v řadě. Duben byl zkratka ve znamení aquatlonu. Po svém prvním letošním aquatlonu v Praze jsem se týden na to zúčastnil MČR v aquatlonu v Jablonci nad Nisou a před třemi dny dalšího v Příbrami. Závod od závodu vnímám příjemné zlepšení a to především na běhu. Například při porovnání běhu v Jablonci a v Příbrami jsem v průměru snížil ztrátu na ostatní na 5 km o 30 vteřin. Bylo by super, kdyby to podobným tempem ještě chvíli pokračovalo. :)


V Jablonci to v kategorii stačilo na 6. místo, v Příbrami jsem si pak o jednu příčku polepšil. Podtrženo sečteno - po třech závodech jsem nasbíral body do ČP, které zatím stačí na 6. místo v kategorii 20-39 let (8. místo v kat. muži). 
Ještě před dvěma měsíci jsem se soustředil hlavně na zimní plavání a týdenní běžecké objemy byly sotva 10 km. Nyní začím opět běhat, a tak jsem s momentálními výsledky celkem spokojený.
Výsledky Jablonec n. Nisou
Výsledky Příbram


V květnu se postavím ještě minimálně na start jednoho aquatlonu. Mimo ČP se 10. května pořádá v rámci neoficiálního MČR v běhu na boso také Hostivařský aquatlon. Kombinace plavání a běhu se na tomto závodě (oproti závodům ČP) nepřerušuje, a tak se jedná o jeden z mála poctivých aquatlonů v ČR. Po loňské zkušenosti mohu závod jen doporučit, avšak pro některé může být překážkou plavání ještě v poměrné studeném rybníčku na golfovém hřišti. :) Kapacita je omezena na 50 závodníků..
přihlášky zde (do 30. 4.)

Žádné komentáře:

Okomentovat